Úr myndasavninum – Áhugaverd mynd frá 1950-árunum

10-mannaførini liggja undir Müllers pakkhúsi, áðrenn leiðin gongur út á Gulan. (Mynd Christian Holm Jacobsen myndasavn.)

Hvørja ferð eg síggi eldri mynd, hugsaði allar fyrstum árið, myndin er tikin? Myndin omanfyri er løtt at gita, tí nýggi Sjómansskúlin er góður at miðja seg eftir. Ùtgrevsturin til Sjómansskúlan byrjaði í 1958 og eftir drúgt arbeiði var skúlin vígdur 4. januar 1962. So myndin er frá 1958 ella 1959. Helst 1958. Uppi á Heynum høgru megin flutti Høgni Mohr og konan inn í nýggj hús í 1959. Síggi ikki húsini á myndini. Áhugavert at síggja júst hesa myndina, tí tá varð róð kapp inn í Vágsbotn.

Kappróðrarbátarnir stóðu til framsýningar á Bursatanga, og tá teir vóru flotaðir á ólavsøku, róðu teir fram við áskoðarunum á Vágsbotni, áðrenn leiðin gekk vestureftir undir Müllers pakkhús fyri síðani at rógva út undir Argjaland ella út á Gulan. Skipasmiðjan var ikki eins stór í 1958. Ein sleipivongnur og so stóra barakkin, har alt timburarbeiðið fór fram. Tá bygdi skipasmiðjan skip úr timbri. Hekla áraka Skeiva pakkhús er á nógvum myndum. Hetta far má hava ligið mong ár við teym, tí fá skip eru avmyndað so nógv sum Hekla, sum hevur sína søgu. Á myndini er Sjómansskúli sjómansskúli og ikki kontór hjá skipasmiðjuni MESt. Áhugaverd mynd. (Vagnur)

Viðmerkingar

viðmerkingar

Leave a reply