Úr myndasavninum – á fimmti ára neistaveitslu í Havnar klubba 1981

Mortan Mørk og Hans Holm tveir altíð trúgvir neistalimir.
Mortan Mørk og Hans Holm tveir altíð trúgvir neistalimir.

Tað er altíð áhugavert at leita eftir gomlum myndum, tí allar myndir hava eina søgu ella rættari sagt er søga. Nú ein dagin kom eg fram á eitt myndablað “NÚ”, sum Herman Jacobsen, sáli, gav út. Blaðið er frá í 1981 júst fimti ár eftir, at Hondbóltsfelagið Neistin varð stovnað.

Stór veitsla var í Havnar Klubba, og veitslusalurin var stúgvandi fullar við neistafólkum. Lagið var gott, nógvar talur og Robert Mc Birnie undirhelt við borðhaldið.

Við á veitsluni vóru eisini nakrir av stovnarum felagsins millum annað pápi mín Helge Michelsen. Á mynd er eisini Rigmor Christiansen, sum var gift mammubeiggja mínum. Rigmor er á fyrstu myndini av neistakvinnum tikin nakrantíð. Myndin er tikin á fótbóltsvøllinum í Gundadali á sumri í 1934 eftir lokna hondbóltsvenjing hjá neistakvinnum. Fleiri myndir niðanfyri. Skrivað í 2016.

Forsíðumyndin  er av tveimum av allar størstu og trúgvastu neistalimum. Mortan Mørk, sáli og Hans Holm. Mortan Mørk, gamli Mortan, sum vit rópti hann, tí sonurin eitur eisini Mortan, var til hvønn dyst, tá synirnir spældu. Ikki er neyðugt at siga so nógv um Hans Holm, sum í nógv ár var ímyndin av Neistanum. Hans hevur sagt, at hansara frítíðarítrív var Neistin. Í nógv Harrans ár vandi hann neistalið við góðum úrslitum. (Vagnur)

dffdfdfdfdf
Ovast upp síggja vit Osvald Simonsen, sum var av trúgvastu neistamonnum og brøðurnar Pola og Jústines Justinussen, sum spældu á besta liðnum. Til høgru ovast sita Rigmor og Debes Christiansne og Ása og Helge Michelsen. Niðast til vinstru situr Egil Hansen, sum vardi neistamálið og á høgru mynd Petur á Sandi, sum eisini vardi neistamálið í nøkur ár. Í miðjuni til høgru síggja vit Svannu Hanusardóttir, sum var ein av toppspælarunum tá. Hon heldur talu.
klklklklklk
Gott lag á neistafólki í Havnar Klubba í 1981.

Viðmerkingar

viðmerkingar

Leave a reply