Úr myndasavninum – Forvitnislig søgulig hondbóltsmynd frá 1972

Kyndil og KÍF 2. deild menn í 1972 í Høllini á Hálsi: Standandi frá vinstru: Finnur Rubeksen, Bogi Davidsen, Vagnar Olsen, Jóannes Dalsgarð, Torbjørn Mikkelsen, Bjartur Dalsgarð, Jens Kristian Djurhuus, Regin av Steinum, Hanus Joensen, Øssur av Steinum, Johannus Johannesen og Trygvi Samuelsen. Húkandi frá vinstru: Poli Jacobsen, Hannis Jacobsen, Helgi á Fløtti og Vinjard Joensen.

Fekk um dagarnar hálvthundrað ára gamla mynd sendandi úr Kollafirði. Myndin frá 1972 er av 2.deildarliðnum hjá Kyndli og KÍF. Gjørdist forvitin at vita, hví kyndilspælarar hava bók/pakka í hond, sum teir uttan iva at hava vunnið í jólakapping. Havi ringt til fleiri spælarar, men eingin veit nágreinliga, hví spælarar fingu henda pakka, og hvør kapping var.

Nú ert tú so mikið eldri, at vit hava spælt hondbólt bæði á grúsvølli, asfaltvølli og í ítróttahøll, og tað hava spælarar á myndini eisini gjørt. Á myndini eru spælarar, sum stovnaðu Kyndil 10. mars 1956, og spælarar, sum slóðaðu fyri hondbólti í Kollafirði.

Meg minnist hava spælt hondbólt ímóti Jens Kristian Djurhuus og fleiri KÍF spælarum á Hólmanum á Oyrareingi. Serliga við hesum vølli var, at hetta var einasti hondbóltsvøllur í heiminum, har tú kundi detta um síðulinjuna. Tá flóð var, kundi mangan koma sjógvur á vøllin, og til tess at sandurin ikki skuldi fara aftur í havið, var spentur tjúkkkur sildatrossi um allan vøllin, sum var grivin hálvur í sandin. Myndin er næstan eins gomul og Høllin á Hálsi, sum var tikin í nýtslu á heysti 1970. Góð hondbóltsminni. (Vagnur)

Viðmerkingar

viðmerkingar

Leave a reply