Ruth var fyrstu báturin hjá Meiarínum, sum sigldi eftir ferðaætlan

Tók myndina á vitjan á savninum hjá Birgari. Áhugavert eisini at síggja mjólkardunkarnar á dekkinum. Ja, tá áttu vit einki føroyskt flag. (Mynd Vagnur)

Tá vit vóru unglingar, hoyrdu við mangan tey eldru tosa um mjólkarbátin Ruth. Hetta í sambandi mjólkarbátarnar hjá Meiarínum. Ruth var søguligur og fyrsti báturin hjá Meiarínum, sum tá æt Thorshavns mælkaforsyning og margarinfabrik. Ruth var bygdur í 1906 á skipasmiðju í Noregi. Báturin var bygdur sum sleipabátur, men Meiaríið skrásetti bátin sum ferðamannaskip við loyvi til sjeyti ferðafólk.

Ruth stevndi 11. juni 1908 úr Stavanger inn á Havnina, og 1. august fór Ruth sum fyrsta skip at sigla við fastari ferðaætlan norður í Sundalagið, á Hvalvík og Oyri og inn í Sundalagið. Millum manna var bátarin róptur Mjólkarbáturin. Meiaríið seldi Ruth í 1929. Vit eldru kenna jú mjólkarbátarnar Sigmund, Trónd og Reynir, sum høvdu heimstað í Vágsbotni. Hetta er alt søga og góð minni. (Vagnur)

Ruth fyri teym á Havnarvág í 1910. Tá var eingin Moli og Havnin tí brimpláss. (Mynd Havnin – fólk og yrki)

Viðmerkingar

viðmerkingar

Leave a reply