Úr myndasavninum – Neistakvinnur og kyndilskvinnur á 25 ára føðingardegnum hjá Kyndli í 1981

Neistakvinnur og kyndilskvinnur í 1981: St.f.v: Ingibjørg Andreasen, Dagmar Hansen, Elsa Horn, Olga Frederiksen, Karin Joensen, Gunnbjørg Rubeksen, Anna Dalsgarð, Sólrun Klein, Martha Hansen og Hildibjørg Wiehe. Húkandi f.v: Jutta Poulsen, Duddan Thomsen, Margit Poulsen, Malvina á Dunga, Elsa Patursson, Ella Gaard Hansen, Sølvá Nolsøe og Hilda Lamba. (Mynd Evald Larsen)

Stuttligt at síggja myndina av “old girls” kvinnunum, sum Evald Larsen tók á 25 ára føðingardegnum hjá Kyndli. Hetta var í 1981. Tú minnist aftur kvinnurnar, sum stríddust á grúsvøllinum í Gundadali. Neistakvinnur høvdu vunnið fleiri meistaraheiti í 50-árunum, men nú fór fram ættarskifti á neistaliðnum, og liðið var ikki nóg gott at enduvinna meistaraheitið. Í 1960, 1961 og 1962 vann Søljan úr Sandavági, í 1963 VÍF, í 1964 Kyndil, í 1965 Søljan, Neistin í 1966 og 1967 og VÍF í 1968.

Eg hitti Sólruna Klein, sum spældi við kyndilsliðnum í 60 árunum og var við at vinna Fm-heitið í 1964. Hon segði frá stuttligari hending um Sáru Hansen, sum var úrmælingur á vøllinum og altíð spældi í longum buksum. Venjarin hjá Kyndli Viggo í Stórustovu vildi vera við, at Sára ikki hevði loyvi at spæla í longum buksum, so hann noktaði kyndilskvinnum at spæla dystin. Men alt spældi tó væl av, tí dómarin skar ígjøgnum og segði, at spældu kyndilskvinnur ikki, so var dysturin taptur.

Neista- og kyndilsmenn í 1981 í  25 ára  føðingardegi hjá Kyndli. Standandi frá vinstru: Hannis Jacobsen, Poul Johannes Johansen, Nick Hansen, Egil Lyngsø, Vagnar Olsen, Bjarni Johansen, Jógvan Andrass Joensen, Mortan Mørk, Viggo í Stórustovu og Johnny Reinert. Fremst frá vinstru: Hansimann Mikkelsen, Petur Hans Poulsen, Torbjørn Mikkelsen, Dia Jacobsen, Petur Clementsen, Hildibjartur Johansen, Poli Jacobsen, Henning Eysturoy og Heðin Mikkelsen

Og dysturin bleiv spældur í øllum góðum. Á myndini er Olga Frederiksen, sum veruliga setti sítt fingramerki á føroyskan hondbólt. Hon var stór og sterk og hevði spælt á høgum støði í Danmark. Í fleiri ár var hon álitið á kyndilsliðnum. Kvinnurnar á myndini eru ikki javngamlar og spældu tí ymisk tíðarskeið á hondbóltsleiðini. Summar í 40 árunum og summar í 50 árunum. (Vagnur)

 

Viðmerkingar

viðmerkingar

Leave a reply