Úr myndasavninum – Gulir skótar í 1957 á altjóða skótalegu í Onglandi

Skótarnir á skótalegu í 1957. Frá vinstru Rolf Guttesen, Arni Rein, Jens Petur Hansen, Karl Johansen, Bjarni Johansen, Jens Petur Gregoriussen, Kári Mouritsen, Tórður Debes Jóansson, Olaf Magnusen, Bjarni Rein, Jákup Sali Olsen og Heðin Samuelsen. (Mynd Bjarni)

Fekk hesa skótamynd frá Bjarna Johansen, sum er serlig, tí flestu kendu skótarnir á myndini eru ikki millum okkum longur. Í 1957 gekk leiðin fyrst til Hetlands við Tjaldrinum, har skótarnir lógu nátt, til teir hildu leiðina til Orkunoyggjar. Næsta dag við skipi til Aberdeen, so koyrandi í bussi í tíggju tímar til London.

Skótalegan var hildin í Sutton Coldfield nær býnum Birmingham. Á leguni vóru 40.000 skótar úr 80 ymsum londum. (Vagnur)

 

Viðmerkingar

viðmerkingar

Leave a reply