Úr myndasavninum – Bilarnir kunnu tíðarfesta myndina

Hùsini ikki broytt á Vaglinum, tó var betong ikki lagt yvir ánna. Brandhylurin er har, og so hvíta runda girðingin, sum vit minnast. (Mynd Havnin – fólk og yrki)

Tá tú sært slíka mynd tikin niður á Vaglið, er ikki lætt at tíðarfesta myndina, tí í fyrsta umfari siga Apotekið, Gamli Bókhandil og Kommunuskúlin ikki tað stóra. Apotekið liðugt bygt í 1939 og tikið í nýtslu, so myndin er eldri enn 1939. Kommunuskúlin er frá 1895 og Bókhandilin, sum upprunaliga var millum – og realskúli, var vígdur í 1861. Dekk var lagt á Havnará frá Vaglinum oman Áarvegin fyrst í 1950-árunum, men so eru tað bilarnir. Við Kommunuskúlan frá 1895 ein Bedford M snið lastbilur, sum fyrstu ferð fór av verksmiðjuni í 1931.

Minnist sum smádrongur serliga fyrsta brandbilin í Føroyum ein Bedford M bilur, sum komu til Føroya í 1948, og Bedford líkbilin frá 1949. Hesir Bedford lastbilar vóru so líðandi broyttir og betraðir frá 1931. Fingu størru motor og fingu nýggjan stav aftrat Bedford navninum. Bedford K, M ella O. Áhugavert, at tey á brandstøðini hava varðveitt brandbilin frá 1948. Vit eldru minnast væl brandbilin, sum koyrdi seint og sýntist at ikki at trekkja nóg væl í brekkunum við allari útgerðini í bilinum. Myndin má vera frá miðskeiðis í 1940-árunum. (Vagnur)

Viðmerkingar

viðmerkingar

Leave a reply