Dreymaløta um hús frá 1800-talinum bygd við Tinghúsvegin

Hugaligt at síggja húsini við Tinghúsvegin, sum vóru bygd í 1800-talinum. Bara Heinesens og Sloans hús har á leiðini eru varðveitt.  (Mynd Tjóðsavnið)

Fleiri eru føroysku bøkurnar, sum tú ikki veitst um. Í sambandi við greinina um reyðu húsini frá 1878 við Tinghúsvegin, var roynt at finna okkurt um Angelicu, sum lat húsini byggja. Endaði í bóklingi Fólk í Havn, sum Niels Juul Arge gav út í 1987. Kendi ikki bókina, sum snýr seg serliga um tríggjar sjómenn Jógvan í Hoyvík, Nicals á Trappuni og Dia í Áarstovu, sum allir høvdu verið í uttanlandssigling, og sum heimafturkomnir vóru við at leggja lunnar undir føroyska fiskivinnu. Vit skulu aftur miðskeiðis í 1850 – árini, sum var rembingartíð í Føroyum

Áhugaverd bók og nógvar eldri myndir flestar komnar frá Tjóðsavninum. Serliga var støðgað við myndina av vøkrum húsum við Tinghúsvegin. Laðaðar grundir, laðaðir garðar og steinsettir vegjaðarar. Tú kanst sita leingi og hyggja at myndini og droyma teg aftur tíðina, tá húsini vóru bygd. Eingir bilar og larmandi motorar alt so friðsælt í Havn. Sýnist, sum fólk hava alsk fyri urtagarði, og vøksturin er góður. (Vagnur)

Viðmerkingar

viðmerkingar

Leave a reply