Úr myndasavninum – Vil “brylcreme” í hárinum í 50 ára føðingardegi í 1962

Frá vinstru Katrin Christiansen, Herborg Christisansen f. Dam, og Jógvan Christiansen. Við bakinum til frá vinstru Torbjørn, Vagnur, Helge og Ása Michelsen, sum kemur undan nærmast vegginum.

Myndin omanfyri er 55 åra gomul, og vit eru í 50 ára føðingardegi hjá mammabeiggja okkara Debesi Christiansen. Vit sita til háborðs í gamla Havnar Klubba. Til vinstru situr systkinabarni mítt Katrin Christiansen, gift Andersen, sum er eitt ár eldri enn eg. Høgrumegin henni sita hjúnini Herborg og Jógvan Christiansen úr Kollafirði, sum bæði eru farin. Jógvan í 1996 93 ár gamal og Herborg í 2004 74 ára gomul. Við rygginum til situr beiggi mín Torbjørn, síðan eg, pápi mín Helge Michelsen, sum fór í 1985 og mamma mín Ása Michelsen næst vegginum. Mamma er 98 ára gomul og býr á Ellisheiminum. Eg leggi myndina út, tí at eg skilji ikki, at eg hava fylt hárið við brylcremi. Tað var í 1950-árunum, at millum annað Elvis Presley og James Dean sóust við brylcremið í hárinum og dunnuveli ílætnir í strammum cowboybuksum, strammari skjúrtu og leðurjakka. Hesin rockmótin fór um allan vesturheimin og kom eisini til Føroya. Minnist, hvussu torført var at fáa brylcremið úr aftur hárinum, og mamma royndi at fáa okkum at tálma brylcremi, tí tað dálkaði sovikoddarnir, og tí vit fóru til songar við feittinum í hárinum. Tá vit koma inn í 1960-árini, fer brylcreamið spakuliga av móta, og vit fáa okkum langt har við ongum brylcreamið og dunnuveli. Soleiðis broytist mótin. (Vagnur)

Viðmerkingar

viðmerkingar

Leave a reply