Tórshavnar kommuna eigur at lata klaksvíkingum standmyndina av Nólsoyar Pálli

Skomm, tá Tórshavnar kommuna tók niður standmyndina av Nólsoyar Pálli. Høvdu tey so funnið annað økið beinanvegin, so kundi vit nógvu góðtikið hendingina. Men so var ikki gjørt. (Mynd Vagnur)

Dáragerð eftir býráðsvalið seinast at ikki afturvalda býraðið tók niður standamyndina av Nólsoyar Pálli í Vágsbotni. Býráðið tordi ikki at taka niður standmyndina fyri býráðsvalið, tí so gekk tað út yvir valúrslitið, men tað gjørdi tað kortini.

Ússaliga avgerðin var bara so langt úti, tí tú tekur ikki niður eina standmynd, sum hevur staðið í Vágbotni í 25 ár, uttan tú beinanvegin setur standamyndina á annað stað. Standmyndin liggur goymd einastaðni inni á Hjalla, og eingin eru tekini, at hon kemur fram í ljósmálan aftur.

Áhugafelagið Nólsoyar Páll í Klaksvík hevur gjørt vala arbeiði at minnast Nólsoyar Páll. Á Vaglinum í Havn er eingin áhugi fyri Nólsoyar Pálli, tí skal standmyndin setast upp á vakra økinum í Klaksvík.

Hetta er háðan ímóti fólkunum, sum útvegaðu standmyndina, fyri listarmanninum og okkum sum líkaði standmyndina. Í Klaksvík hava tey Áhugafelagið Nólsoyar Páll, og tá eingin áhugi er fyri Nólsoyar Pálli á Vaglinum, so eigur Tórshavnar kommuna at lata standmyndina til Áhugafelagið Nólsoyar Páll í Klaksvík. (Vagnur)

Standmyndin var í skundi blakað niðan á Hjalla, har hon framvegis er. Ikki tordu tey á Vaglinum at taka standmyndina niður fyri býráðsvalið. Gjørdi tey tað, so misti Fólkaflokkurin ein býráðslim og Tjóðveldi tveir býráðslimir og fleiri enn tær 650 atkvøðurnar Tjóðveldi gjørdi. (Mynd Vagnur)

Viðmerkingar

viðmerkingar

Leave a reply