Mín dýrabara glaskúla hevur talað um FM-róðrarnar á norðoyastevnu

Mín dýrabara glaskúla, sum eg goymi sum reyða gull, hevur sum oftast rætt. (Mynd Vagnur)

Grønu glaskúluna omanfyri fekk eg frá Poul Guttesen, sála, sum var pápi vinnmann mín Finn Bjørn. Glaskúlan er frá gomlum sildagarni, har glaskúlurnar gjørdu, at ovari endin á sildagarninum fleyt í vatnskorpuni. – Hyggur tú í glaskúluna, fært tú svar upp á nógvar spurningur, kundi Poul siga. Eg goymi glaskúluna sum reyða gull, og tá eg á sinni nakrar ferðir spurdi glaskúluna um ymist innan hondbólt, fekk kúlan mest sum altíð rætt. Nú fari eg fyri fyrstu ferð at spyrja glaskúluna um kappróður. Glaskúlan svarar altíð ógvuliga einfalt, men spennandi, um hon tímir at  svara.

Glaskúlan er ikki í iva: Sølmundur við kvinnum vinnur greiðan sigur á norðoyastevnu. (Mynd Hvannrók)

Tá eg spyrji glaskúluna um 10-mannafarsróðurin á norðoyastevnu leygardagin, gongur rúm løta, áðrenn svarið kemur. Helt, at har kom einki svar, men so hómast svarið í kúluni . – Klaksvíkingur og Ormurin fara at kappast um fyrsta plássið, har Klaksvíkingur er favoritturin. Drekin Reyði og Suðuroyingur fara at togast um triðja plássið, meðan Havnarbáturin hevur torført at fylgja við. Nú vónaði eg eitt meira beinrakið svar, men kúlan skal kanska venja seg at meta um kappróður.

Svarið um 8-mannafarsróðurin er ógvuliga stutt. – Argjabáturin  vinnur róðurin, meðan Árnfirðingur og Ørvur kappast um triðja plássið. Kúlan svarar eisini skjótt um 6-mannaførini við monnum. Rádni vinnur róðurin, meðan Gongurólvur og Páll Fangi togast um annað plássið. Teir umborð á Gongurólvi eru ikki í nóg góðari venjing, og ungu menninir umborð á Páll Fanga skulu venja seg at rógva í 6-mannafari.

Glaskúlan sigur púra greitt, at Firvaldur við gentum vinnur barnaróðúrin á norðoyastevnu. Bátarnir á myndini eru nærmast Ørnin, síðani Firvaldur, Knúkur, Ingibjørg og Havørnin, sum er úr Sandavági. (Mynd Hvannrók)

Nú gjørdist eg spentur til tess at vita, hvat var frætta úr glaskúluni um barnaróðrarnar. Har kom heilt skjótt svar. Firvaldur við gentum vinnur greitt genturóðurin, meðan glaskúlan dró leingi á at koma við nøvnum á dreingjabátunum. Eg síggi nøvn sum Falk, Ternuna og Ingibjørg, og har hómast onkur bátur úr Suðuroy. Einki greitt svar.

Tá, eg spurdi glaskúluna um 5-mannaførini við kvinnum, gekk long tíð, áðrenn svarið kom, men so kom svarið.- Jallurin vinnur á norðoyastevnu í harðari kapping við Erlu Kongsdóttir og Sílið. Greitt svar, má sigast. Eisini gekk long tíð, til svarið kom um dreingjaróðurin, og her nevnir glaskúlan fýra bátar. Jallin, Sílið, Drekan og Royndina Fríðu. Hon peikar serliga á Jallin og Sílið, sum eru klárastu nøvnini í glaskúluni.

Skjótasta svarið úr glaskúluni kom, tá eg spurdi um 6-mannaførini við kvinnum. Beinanvegin stóð har klárt bjart gult navn. Sølmundur. Kámastu nøvnini í glaskúluni eru 5-mannaførini við gentum. Har síggjast bara fýra nøvn langt inni í kúlini. Nøvnini eru Tambar, Falkur, og meira kámt Blikur og Drekin. Einki endaliga greitt svar.

Spennandi at vita, um glaskúlan fær rætt, ella hon ikki hevur so stóran áhuga í kappróðri. Lívst so spyrt. (Vagnur)

Viðmerkingar

viðmerkingar

Leave a reply