Hví hava vit ikki varðveitt meira av gomlu vøkru Havnini?

Óskiljandi, at tey fingið loyvi at byggja henda kassan aftrat gamla vakra Klubban. Tey oyðiløgdu økið.
Óskiljandi, at tey fingið loyvi at byggja henda kassan aftrat gamla vakra Klubban. Tey oyðiløgdu økið.

Í 2011 kom út forvitnislig bók “Endurminningar – Heri Mohr”. Heri var stjóri á Gjaldstovuni í nógv ár, og umframt at bókin snýr seg um lívið hjá Hera, so skrivar hann nógv um tíðina á Gjaldstovuni. Í bókini eru nógvar familiumyndir, men eisini aðrar myndir. Heri Mohr, sum eg kenni væl, er bersøgin maður. Hann hevur skrivað nógvar greinar í bløðini, og er ikki bangin at siga sína hjartans meining um ymist í samfelagnum. Frálíkt, at vit hava slík fólk. Á síðu 179 í bókini er áhugaverd mynd, og Heri sigur eisini sína meining um myndina. Ovara myndin av Klubbanum frá 1908 far gott skoðsmál frá Hera, har hann skrivar: Ein arkitektonisk perla. Niðara myndin fær annað skoðsmál frá Hera: Arkitektonisk afturstig. Og rætt hevur Heri. Guð viti, hvat arkitektarnir og býráðið hava hugsað, tá tey á sinni góvu byggjuloyvi til hesar kassar í miðbýnum. Einki hugflog og nógv akritektonisk afturstig í okkara tá vakra miðbýi. Sum ovara myndin er góð við vøkrum skipaðu húsum við nógvum laðaðu garðum í góðum føroyskum stíli. Niðara myndin er beinleiðis syrgilig. (Vagnur)  

Viðmerkingar

viðmerkingar

Leave a reply